Lääkäriksi Joensuun keskussairaalan 24/7 akuuttikeskukseen!

1. Päivystyksen väestöpohja -ja rakenne, vuosikäyntien määrä. Vuorojen rakenne ja ketä milloinkin vuorossa, kuinka vastuu jakautuu kir/sis/yle/neu/las/gyn? Konsultaatiot, kenelle?

Olemme laajan päivystyksen keskussairaala. Väestöpohjamme on n 170 000, ja yhteispäivystyksessämme käyntejä on vuodessa noin 50 000 - 60 000. Joka vuorossa on kir/sis/neu päivystäjä päivystysalueella, talossa 24/7 ane/gyn/las/psy. Korvatakapäivystäjä arkisin 24/7, silmätaudit virka-aikaan. Lisäksi meillä operatiiviset ja konservatiiviset päivystäjät, sekä ns. Fast track- linja. Apunamme päivystyksessä toimivat fysioterapeutti, päihdehoitaja ja psykiatrinen akuuttisairaanhoito, sekä oma kardiologi. Tästä toimivasta yhteistyöstä olemme erittäin ylpeitä. Akuuttilääkärit sijoittuvat käytännössä ope, kons ja neu- linjoille ja erikoisalapotilaita saa hoitaa osaamisen mukaan. Tämän lisäksi kokemuksen karttuessa akuuttilääkärit ottavat vastaan sairaalaan tulevat hätätilapotilaat hätäpotilaan protokollan mukaisesti. Päivystysalueella tarvittavat sedaatiot hoituvat nekin pääsääntöisesti akuuttilääkäreiden voimin.

Akuuttilääkärit vastaavat eh konsultaatioihin, samaan puhelimeen myös tk/palvelutalot jne virka-ajan ulkopuolella. Lisäksi jo hieman kokeneemmat akuuttilääkärit toimivat päivystyksen vastuulääkäreinä klo 10-18, jolloin ovat tiiviinä työparina hoitajan kanssa ja koordinoivat päivystyksen operatiivista toimintaa. He toimivat myös kandien ensisijaisina konsultteina. Vastuulääkäreillä on myös mahdollisuus lähteä ensihoidon kenttäjohtoyksikön mukana kentälle tukemaan ensihoitoyksiköitä. Tätä toimintaa kehitämme tiiviissä yhteistyössä FinnHems 60:n kanssa.

Yhteispäivystyksellämme on akuuttilääketieteen erikoistumisohjelman oikeudet sekä oma akuuttilääketieteen KOVA- lääkäri. Akuuttilääketieteen erikoituvien ja erikoislääkäreiden lisäksi otamme töihin erittäin mielellämme myös muiden alojen erikoistuvia ja erikoislääkäreitä ja kandeja. Esimerkiksi yleislääkärit ovat erittäin toivottuja kollegoita, eikä esimerkiksi hätätilapotilaiden hoitoon tarvitse osallistua lainkaan, mikäli kiinnostusta tähän ei ole. Myös osastotyö on meillä mahdollista 25-paikkaisella päivystysosastollamme.

2. Viikkotyömäärän rakentaminen yksilökohtaisesti. Mentorointi. Mahdollisuus päästä koulutuksiin. Talon sisäiset koulutukset/seminaarit ja työnohjaus. Viikoittain?

Viikkotyömäärä on 38.25. Viikkotyömäärän rakentuminen riippuu käytössä olevasta resurssista (eli kuinka paljon omaa porukkaa reunoilla), mutta toivoa saa todella paljon, ja toiveet pystytään toteuttamaan lähes aina. Koulutuksiin pääsee hyvin, suhtautuminen koulutuksiin erittäin myönteinen. Joka viikko valtakunnallinen koulutus, lisäksi omaa järjestettyä koulutusta ja simulaatioita. Jokaisella on yksi koulutuspäivä/viikko, jolloin voi lisäksi osallistua mihin vaan talon sisäiseen koulutukseen, mennä päiväksi teholle, korvapolille, gynelle, ensihoitoon jne.

3. Onko päivystysvuorojen välillä mahdollista majoittua (sairaalan lähellä) ilman pitkäaikaista asuntoa paikkakunnalta?

Majoittuminen paikkakunnalla ei ole ongelma. Sairaala-alueella on tarjolla soluasunto, jossa hinta julkista markkinaa huokeampi. Kannattaa kysellä myös kollegoilta, joilla usein tarjota tällaista majoitusta, myös airbnb- kämppiä saatavilla.

4. Jos haluaa kokonaan muuttaa paikkakunnalle, onko sairaalalla/sotella mahdollisuutta auttaa asunnon hankinnassa? Onko julkisilla liikkumista tuettu työpaikan puolesta? Onko sairaalalla oma kuntosali tai yhteistyösopimusta jonkin muun kuntosalin kanssa? Mahdollisuus tutkimustyöhön?

Muutossa autetaan ehdottomasti ja pyritään auttamaan myös puolison työllistymistä. Näin on tehty sekä sairaalan/SiunSoten sisällä, mutta myös muista ammatiryhmistä. Julkista liikennettä ei tueta, mutta vakituisessa työsuhteessa olevilla on ePASSI 100€/hlö, jonka sai käyttää joko kulttuuriin tai liikuntaan.

5. Mahdollisuus tutkimustyöhön?

Suhtautuminen on myönteistä, talossa on sopimus tutkimustyön palkallisesta tukemisesta.

6. Yhteistyö ensihoidon kanssa? Miten ensihoidon reunakoulutusjaksoa pääsee suorittamaan?

Ensihoitajat tykkäävät meistä 😀. Yhteistyö on sujuvaa ja ensihoidon jakson voi suorittaa meidän pelastuslaitoksemme kautta. Myös yksittäisiä päiviä voi käydä milloin vaan. Lisäksi pidämme yhteisiä koulutuspäiviä säännöllisesti ja tällä hetkellä kehitämme yhteistyötä kenttäjohtoyksikön kanssa, kuten edellä mainittu.

7. Yhteistyö hoitajien kanssa? Onko yhteisiä koulutuksia tai kokouksia? Työpaikan yhteisiä tapahtumia? Rekrytoidanko myös hoitajia (tämä erityisesti kiinnostaa lääkäri/hoitaja pariskuntia, jotta molemmille työpaikka).

Pääsääntöisesti vain hyvin. Yhteistyötä tehdään paljon, etenkin kun kehitteillä on uusia prosesseja ja toimintatapoja. Useita koulutuksia järjestetään yhdessä hoitajien kanssa. Meillä on kiva ja tiivis työporukka, johon kaipaamme lisää vahvistusta. Oma hupitoimikuntamme pitää huolta myös sosiaalisesta hyvinvoinnistamme.

Yhteystiedot:

Ylilääkäri Terhi Savolainen
013 330 3813
terhi.savolainen@siunsote.fi

Osaston ylilääkäri Heljä Vänni
013 330 4054
helja.vanni@siunsote.fi

Siun sote

Saija Aarnio

Full web designs, coaching and training

https://digijuulia.com
Edellinen
Edellinen

Lääkäriksi OYS:in päivystykseen!