Lääkäriksi Betonihelvettiin?

Päivystyksen väestöpohja -ja rakenne, vuosikäyntien määrä. Vuorojen rakenne ja ketä milloinkin vuorossa, kuinka vastuu jakautuu kir/sis/yle/neu/las/gyn? Konsultaatiot, kenelle?

Kouvolassa asuu 90000 ihmistä, joita Pohjois-Kymen sairaalan POKSin jo legendaksi muodostunut päivystys palvelee. On muuten ihan huikee mesta! Betonielementtirakenteinen päivystys pyörii lääkärityövoiman osalta Kymsote ja Laatupäivystys yhteistyönä. Vuorokaudessa käyntejä kertyy satakunta. Päivällä töissä on 5 lääkäriä, illalla 4 ja yöllä 2. Potilaat ovat yhteisiä eli erikoisalojen raja-aitoja ei ole. Linjoja päivystyksessä on 2: kävelevät ja makaavat.

Tällä hetkellä päivystysalueella on töissä kymmenkunta erikoislääkäriä, joista puolet akuuttilääkäreitä. Kysymyksiin saa yleensä vastauksen vuorossa olevilta kokeneemmilta kollegoilta 24/7. Virka-aikaan myös erikoisalapolien lääkärit auttavat mielellään. Virka-ajan ulkopuolella puhelimen päässä on koko modernin medisiinan kenttä. Mikäli tarvitset apua hätä-hätä-hoppu-hoppu-tyyppisessä tilanteessa, ensihoitolääkäriyksikön perusleiri on muutaman minuutin päässä päivystyksestä. Konseptimme ei ole nakata junnuja syvään päähän uimataidottomina, mutta tehokkaan tuen ja koulutuksen avulla saada kaikki halukkaat uimaan myös päivystystyön syvissä vesissä.

Viikkotyömäärän rakentaminen yksilökohtaisesti. Mentorointi. Mahdollisuus päästä koulutuksiin. Talon sisäiset koulutukset/seminaarit ja työnohjaus. Viikoittain?

Kaikki käy työmäärän suhteen. Tosin emme suosittele kauheesti yli 200 tunnin kuukausityömäärää. Vuorot ovat 8-20 tai 8-22 tai 20-08 tai 22-08. Mentorointi tsydeemit on kehitteillä. Työnohjausta suositellaan ja hoidetaan Laatupäivystyksessä työnantajan laskuun. Koulutuksiin panostetaan. Päivystäjän peruskurssiin kuuluu 4 päivän ultraäänikoulutus ja Advanced Life Support kurssi.

Laatupäivystyksen kanavissa jaamme oppeja toisillemme kiinnostavista UÄ-löydöksistä sekä muista mieleen jääneistä keisseistä. Oppimisessa tärkeää on hakea kaveritkin katsomaan, jos löytyy jotain jännää. Kymsoten kanssa järjestämme yhdessä toimipaikkakoulutusta ja meeting-toimintaa koronan sallimissa rajoissa.

Onko päivystysvuorojen välillä mahdollista majoittua (sairaalan lähellä) ilman pitkäaikaista asuntoa paikkakunnalta?

Laatupäivystyksellä on Sairaalanmäellä kivoja asuntoja päivystäjille, jotka paikallinen sisustussuunnittelija on tuunannut oikein kodikkaiksi! Toki meillä on Kouvolassa unimajoja myös osastoilla ja terkkarissa työskenteleville.

Jos haluaa kokonaan muuttaa paikkakunnalle, onko sairaalalla/sotella mahdollisuutta auttaa asunnon hankinnassa? Onko julkisilla liikkumista tuettu työpaikan puolesta? Onko sairaalalla oma kuntosali tai yhteistyösopimusta jonkin muun kuntosalin kanssa?

Asuntoja hommataan tarpeen mukaan. Laatupäivystys järjestää kuljetuksen sairaalalle junantuomille ja bussilla matkustaville. Mielisairaalan kellarissa on punttis.

Mahdollisuus tutkimustyöhön?

Joo miksei. Mitä tutkitaan?

Yhteistyö ensihoidon kanssa? Miten ensihoidon reunakoulutusjaksoa pääsee suorittamaan?

Ensihoidon kanssa yhteistyö on ihan priimaa. POKS ❤️ ENSIHOITO

Yhteistyö hoitajien kanssa? Onko yhteisiä koulutuksia tai kokouksia? Työpaikan yhteisiä tapahtumia? Rekrytoidanko myös hoitajia (tämä erityisesti kiinnostaa lääkäri/hoitaja pariskuntia, jotta molemmille työpaikka).

Potilaat hoidetaan yhdessä ja työyhteisö on ihan paras. Meno on rasavilliä, mutta huumorintajuttomatkin saattavat pärjätä. Pieniä yhteiskoulutuksia järkätään viikoittain. Järjestämme 27.5.2021 taas Sairaalamäki24 -tapahtuman, joka on koko päivystyksen ja ensihoidon porukan mahtava hyväntekeväisyyshanke. Kiipeämme siis 24 tuntia putkeen mäelle, jolla sairaala nököttää. 2020 tapahtumassa nousuja tehtiin 759 ja nyt aiomme laittaa selvästi paremmaksi!

Hoitajia tarvitaan duuniin ja riku.lamposaari@kymsote.fi kertoo milloin ja missä aloitat, kun tuut messiin. Kymsoten päivystyksen ylilääkäri kimmo.salmio@kymsote.fi ottaa vastaan ilmoittautumisia Kymsoten lääkäripesteihin.

Latupäivystykselle duuniin halutessasi ota yhteyttä latumestari johannes@laatupaivystys.fi. Keksimme sinulle pitkäksi aikaa opettavaista ja betonihelvetinmakuista tekemistä terkka-, osasto- ja päivystysrotaatioina.