Lääkäriksi Hyvinkään Sairaalan päivystykseen!

1. PÄIVYSTYKSEN VÄESTÖPOHJA, RAKENNE & VUOSIKÄYNTIEN MÄÄRÄ SEKÄ VUOROJEN RAKENNE?

Väestö n 200 000, käyntejä n 60 000 vuodessa.  Erillinen gyn- ja synnytyspäivystys, jonka gynekologit hoitaa. Med-listalla on keuhko, sis- ja neu-potilaat, näitä hoitaa med (ympärivuorokauden 2 päivystäjää, osa halua vielä tehdä 24h vuoroja, suurin osa tekee lyhyempiä, esim 12h) -ja akuvuorolaiset iltaisin ad 22 ja viikonloppuna 10-22 ja 14-22 vuorot.

Nopealla linjalla pääsääntöisesti vain käveleviä potilaita, jotka yle-tasoa, myös pientraumat täällä sekä osa ruusuista ja trombeista jne. Nopealla öisin 1 lääkäri joka hoitaa myös yön yle-lapset. Päivällä ja iltaisin 2 aikuisilla ja 1 lapsilla. Lastenpäivystyksessä lisäksi kirurgi katsoo kir-lapset, ja pediatri hoitaa pediatriset, (akuuttierikoistuvat katsovat tarpeen mukaan myös muita kuin yle-lapsia).

Kirurgialla 1 ympärivuorokautinen päivystyspiste ja iltaisin akuvuorolainen ad 22, lisäksi pehmeä että kova takapäivystäjä. Med takapäivystäjä on talossa illalla ja jos toinen med päivystäjä on sisätautierikoislääkäri, niin takapäivystysloppuu klo 23, muutoin on aamuun asti.

2. VIIKKOTYÖMÄÄRÄN RAKENTAMINEN? MENTOROINTI, TYÖNOHJAUS, KOULUTUKSET?

Viikkotyömäärä sovittavissa vapaasti, jos haluaa palveluista 100%, niin viikkotunnit pitää olla n.38 yhteensä. Arkivapaat haetaan silloin aktiivivapaana ja nämä eivät vähennä palvelua. Uusimuotoisella koulutuksella toki tämä ei ehkä niin tärkeä osa, kun enemmänkin mitataan osaamista. Sekä talon, että ulkopuolisiin koulutuksiin on päässyt kohtuu hyvin. Sis/akuutti seniori virka-aikana kokoajan päivystyksessä paikalla ja konsultoitavissa.

3. VOIKO PÄIVYSTYKSIEN VÄLILLÄ MAJOITTUA (SAIRAALAN LÄHELLÄ) HANKKIMATTA PITKÄAIKAISTA ASUNTOA HYVINKÄÄLTÄ?

Sairaalalla on asuntoja, joissa voi majoittua ilmaiseksi.

4. JOS HALUAA MUUTTAA HYVINKÄÄLLE, ONKO SAIRAALALLA MAHDOLLISUUTTA AUTTAA ASUNNON HANKINNASSA? LIIKKUMINEN KAUPUNGISSA? ONKO SAIRAALALLA OMAA KUNTOSALIA?

Sairaalassa on kuntosali ja julkisen liikenteen käyttöä tuetaan 40 eurolla kuukaudessa.

5. MAHDOLLISUUS TUTKIMUSTYÖHÖN?

Tutkimustyötä tuetaan ja siihen saa vapaita tarpeen mukaan.

6. YHTEISTYÖ ENSIHOIDON KANSSA? MITEN ENSIHOIDON REUNAKOULUTUSJAKSOA PÄÄSEE SUORITTAMAAN?

Ensihoito osa tulosyksikköä, hyvin on päässyt tekemään ensihoidon osuutta ja kaikki mm. kesäkandit ovat käyneet tutustumassa ensihoitoon.

7. YHTEISTYÖ HOITAJIEN KANSSA? ONKO YHTEISIÄ KOULUTUKSIA TAI KOKOUKSIA? TYÖPAIKAN YHTEISIÄ TAPAHTUMIA? REKRYTOIDAANKO
MYÖS HOITAJIA?

Hoitajien kanssa on yhteisiä simukoulutuksia, pyritään hoitaja -lääkäri työparityöskentelyyn mahdollisimman paljon. Pikkujouluja ja tyhy-päiviä koko organisaatiolle ja myös teva ja ccu kuuluvat samaan yksikköön. Meillä rekrytoidaan myös hoitajia 🙂

Haemme yleislääkäreitä, 5 vsk suorittaneita kandidaatteja sekä muita päivystyksestä kiinnostuneita lääkäreitä.

Ota yhteyttä marian.ahlskog-karhu@hus.fi