Lääkäriksi PKKS-päivystykseen!

1. Päivystyksen väestöpohja -ja rakenne, vuosikäyntien määrä. Vuorojen rakenne ja ketä milloinkin vuorossa, kuinka vastuu jakautuu kir/sis/yle/neu/las/gyn? Konsultaatiot, kenelle?

Meidän väestöpohja on n 170 000, käyntejä on vuodessa n 60 000 (2020 käyntejä vähemmän, mutta menee koronan piikkiin). Joka vuorossa on kir/sis/neu päivystäjä päivystysalueella, talossa 24/7 ane/gyn/las/psy. Korvatakapäivystäjä arkisin 24/7, silmätaudit virka-aikaan. Lisäksi meillä operatiiviset ja konservatiiviset päivystäjät, sekä ns. Fast track- linja. Akuuttilääkärit sijoittuvat käytännössä ope, kons ja neu- linjoille ja erikoisalapotilaita saa hoitaa osaamisen mukaan. Osaamisperusteista työnjakoa ollaan työstetty monta vuotta ja se on käytännössä valmis. Aloitamme se heti kun saamme omaa porukkaa vähän enemmän. Ja kun vielä vähän pehmitellään muita erikoisaloja… 😊. Akuuttilääkärit hoitavat eh konsultaatiot, samaan puhelimeen myös tk/palvelutalot jne virka-ajan ulkopuolella. Lisäksi jo hieman kokeneemmat akuuttilääkärit toimivat vastuulääkäreinä klo 10-18, jolloin ovat tiiviinä työparina hoitajan kanssa ja koordinoivat päivystyksen operatiivista toimintaa. He toimivat myös kandien ensisijaisina konsultteina.

2. Viikkotyömäärän rakentaminen yksilökohtaisesti. Mentorointi. Mahdollisuus päästä koulutuksiin. Talon sisäiset koulutukset/seminaarit ja työnohjaus. Viikoittain?

Viikkotyömäärä on 38.25. Viikotyömäärän rakentuminen riippuu käytössä olevasta resurssista (eli kuinka paljon omaa porukkaa reunoilla), mutta toivoa saa todella paljon, ja toiveet pystytään toteuttamaan lähes aina. Koulutuksiin pääsee hyvin, suhtautuminen koulutuksiin erittäin myönteinen. Joka viikko valtakunnallinen koulutus, lisäksi omaa järjestettyä koulutusta hieman epäsäännöllisemmin resurssien mukaan. Työajan ulkopuolinen lukupiiri kerran kuussa. Tässä joku aihekokonaisuus, johon jokainen valmistelee suunnitellun esityksen/potilastapauksen/artikkelireferaatin. Saisimme tästä koulutuspisteitäkin, mutta vielä toistaiseksi olemme pitäneet omana ilonamme. Jokaisella on yksi koulutuspäivä/viikko, jolloin voi lisäksi osallistua mihin vaan talon sisäiseen koulutukseen, mennä päiväksi teholle, korvapolille, gynelle, ensihoitoon jne. Covid on sotkenut aika monet kuviot, mutta heti kun tästä päästään niin palaamme niin sanottuun arkirytmiin.

3. Onko päivystysvuorojen välillä mahdollista majoittua (sairaalan lähellä) ilman pitkäaikaista asuntoa paikkakunnalta?

Talossa on soluasuntoja, maksu ehkä hieman julkista markkinaa huokeampi. Kannattaa kysellä myös kollegoilta, joilla usein tarjota tällaista majoitusta, mm. yksi ihana airbnb-asunto.

4. Jos haluaa kokonaan muuttaa paikkakunnalle, onko sairaalalla/sotella mahdollisuutta auttaa asunnon hankinnassa? Onko julkisilla liikkumista tuettu työpaikan puolesta? Onko sairaalalla oma kuntosali tai yhteistyösopimusta jonkin muun kuntosalin kanssa?
Mahdollisuus tutkimustyöhön?

Muutossa autetaan ehdottomasti ja pyritään auttamaan myös puolison työllistymistä. Näin on tehty sekä sairaalan/SiunSoten sisällä, mutta myös muist aammatiryhmistä. Julkista liikennettä ei tueta, mutta vakituisessa työsuhteessa olevilla on ePASSI 100€/hlö, jonka sai käyttää joko kulttuuriin tai liikuntaan.

5. Mahdollisuus tutkimustyöhön?

Suhtautuminen on myönteistä, talossa on sopimus tutkimustyön palkallisesta tukemisesta.

6. Yhteistyö ensihoidon kanssa? Miten ensihoidon reunakoulutusjaksoa pääsee suorittamaan?

Ensihoitajat tykkää meistä 😀. Yhteistyö on sujuvaa ja ensihoidon jakson voi suorittaa meidän pelastuslaitoksemme kautta. Myös yksittäisiä päivä voi käydä milloin vaan.

7. Yhteistyö hoitajien kanssa? Onko yhteisiä koulutuksia tai kokouksia? Työpaikan yhteisiä tapahtumia? Rekrytoidanko myös hoitajia (tämä erityisesti kiinnostaa lääkäri/hoitaja pariskuntia, jotta molemmille työpaikka).

Pääsääntöisesti vain hyvin. Yhteistyötä tehdään paljon, etenkin kun kehitteillä on uusia prosesseja ja toimintatapoja.

Yhteystiedot

helja.vanni@siunsote.fi,
susanna.wilen@siunsote.fi