Lääkäriksi OYS:n päivystykseen!

1. Päivystyksen väestöpohja ja rakenne, vuosikäyntien määrä. Vuorojen rakenne ja ketä milloinkin vuorossa, kuinka vastuu jakautuu KIR/SIS/YLE/NEU/LAS/GYN? Konsultaatiot, kenelle?

Väestöpohja PPSHP:n alueella 400 000, ERVA alueella 740 000 (keskitetysti tietyt leikkaukset ja mm. neurokirurgiset potilaat tulevat meidän päivystykseen tältä alueelta). Maantieteellisesti 51.1 % Suomen pinta-alasta!! Etäisyydet pitkät. Sairastuvuus kovaa, kansansairauksien summaindeksi Suomen korkein.
Päivystyksessä vuotuisia käyntejä n. 85 000, joista n. 45 000 on yleislääkäripäivystyksen käyntejä.
Vuorossa on aina 1-2 KIR/SIS/NEU etupäivystäjät. Lisäksi 2-7 yleislääkäripäivystäjää. Suppeiden erikoisalojen KNK/SIL/GYN päivystys on talossa ja saatavissa aina heti paikalle. Lisäksi kaikki mahdolliset pienenkin erikoisalan osaajat löytyvät varallaolopäivystyksenä. Akuuttilääkärit ovat vuorossa tällä hetkellä arkisin klo 8-22 (8-16, 10-18, 14-22), toimintaa laajennetaan, kun tekijäkunta laajenee. Akuuttilääkärit vastaavat vuorossa ollessaan akuuttitiimin potilaista (ennakkopotilaat) ja lisäksi kuormituksen mukaan auttaa kaikissa erikoisalatiimeissä.
Hätätilapotilaiden konsultaatioihin vastaa ensihoitolääkäri, muut konsultaatiot ottaa vastaan vastuulääkäri (vuoron kokenein YLE päivystäjä).

2. Viikkotyömäärän rakentaminen yksilökohtaisesti. Mentorointi. Mahdollisuus päästä koulutuksiin. Talon sisäiset koulutukset/seminaarit ja työnohjaus. Viikottain?

Akuuttilääkäreiden viikkotyötunnit ovat 38,25. Ylimääräistä päivystysvelvollisuutta ei ole, mutta halutessaan saa tehdä lisätöitä lähestulkoon minkä tahansa erikoisalan päivystysringissä.
Viikkokoulutuksissa osallistumme kansalliseen koulutukseen torstaisin. Lisäksi talon klinikoiden koulutuksissa käymme mahdollisimman paljon. Erikoistuville lääkäreille on käynnistymässä syksyllä työnohjaus.

3. Voiko päivystyksien välillä majoittua (sairaalan lähellä) hankkimatta pitkäaikaista asuntoa Oulusta?

Varsinaista asuntoa sairaanhoitopiirillä ei majoittumistarkoitukseen ole, potilashotellista voi kysellä vapaana olevia huoneistoja. Lisäksi päivystyskämppä (joskin todella alkeellinen) talosta löytyy ja hätätilassa siellä voi nukkua yönsä. AirBnB-tarjonta Oulussa on varsin kattavaa ja sitä kautta kohtuuhintaisia majoituksia järjestyy.

4. Jos haluaa kokonaan muuttaa Ouluun, onko OYS:lla mahdollisuutta auttaa asunnon hankinnassa? Onko julkisilla liikkumista tuettu työpaikan puolesta? Onko omaa kuntosalia tai yhteistyösopimusta jonkin muun kuntosalin kanssa?

Ouluun muuttaessa tarvittaessa asunnon hankkimissa annetaan vinkkejä ja asuntotarjonta Oulussa on hyvää. Julkisilla kulkuneuvoilla liikkuminen töihin onnistuu hyvin, bussiyhteydet OYS:n on varsin hyvin järjestetty. Oulu on lisäksi vannoutunut pyöräilykaupunki ja pyöräteiden kunnosta huolehditaan esimerkillisesti kesät talvet. Suuri osa OYS:n työtekijöistä kulkeekin töissä aina pyörillä.
OYS:n vapaa-ajan järjestöllä on sairaalan lähellä kuntosali, joka on työntekijöiden käytössä.

5. Mahdollisuus tutkimustyöhön?

Tutkimustyötä akuuttiklinikassa aloitellaan ja tutkimustyöstä kiinnostuneille järjestyy kyllä mahdollisuuksia tutkimustyöhön.

6. Yhteistyö ensihoidon kanssa? Miten ensihoidon reunakoulutusjaksoa pääsee suorittamaan?

Ensihoidon kanssa yhteistyö on tiivistä. Reunakoulutusjaksot on suunniteltu erikoistuville aina räätälöidysti ja onnistuneet sujuvasti.

7. Yhteistyö hoitajien kanssa? Onko yhteisiä koulutuksia tai kokouksia? Työpaikan yhteisiä tapahtumia? Rekrytoidaanko myös hoitajia (tämä erityisesti kiinnostaa lääkäri/hoitaja pariskuntia, jotta molemmille työpaikka).

OYS:n päivystyksessä on aivan huippu moniammatillinen porukka töissä ja yhteishenki on vahva niin työvuoroissa kuin vapaa-ajallakin. Päivittäin/viikottain on hoitohenkilöstön kanssa yhteistä koulutus/simulaatiotapahtumaa ja lisäksi useamman kerran vuodessa myös vapaa-ajan tapahtumia. Sairaanhoitajia sijaisuuksiin rekrytoidaan myös koko ajan!
Ota yhteyttä Iita Daavittila iita.daavittila@ppshp.fi